Semana Santa - Málaga info

Ga naar de inhoud

Semana Santa

Fiesta


Wanneer?
De heilige week voor Pasen - in 2010: van 28 maart tot en met 4 april.

Processies

Vanaf palmzondag tot en met eerste paasdag zijn er processies door de hele stad (vooral in het centrum).

Een processie bestaat uit 2 "tronen": een troon met een Jesus-figuur en een troon met een Virgen, begeleid door muziek, kaarsen en vaandels.
De processies vertrekken uit een Casa van een Hermandad (broederschap).

Met een kleine processie wordt een dag voor de grote processie het beeld uit de kerk naar de casa gebracht. Daar wordt het beeld op de troon gezet. De tronen zijn rijkelijk versierd met bloemen en kaarsen. De tronen variëren in grootte en aantal dragers. Onder de grootste tronen lopen ongeveer 280 mannen.

Alle processies vertrekken vanaf hun casa en lopen hun eigen route door de stad. Echter, een deel van de route is voor alle processies gelijk. Alle processies passeren de Alameda Principal en Calle Larios. Alle kleine processies komen ook in de kathedraal.

Het is een indrukwekkende gebeurtenis van geur, muziek en devotie.

Verschillende mensen lopen de processie op blote voeten, of geblindoekt. Veel vrouwen slaan een kruisje bij het passeren van de tronen, of pinken een traantje weg bij het zien van de Virgen.

Met Pasen in de buurt van Málaga? Ga zeker een kijkje nemen, en oordeel zelf.

Klik hier voor het programma en de routes
(klik op horarios)

Museo de la Cofradía de los Estudiantes
Nieuwsgierig? Het broederschap van de Estudiantes stelt hun casa dagelijks open voor publiek. In het museum zijn alle attributen van de processies, de tronen en beeldmateriaal te zien. Het museum is gratis toegankelijk.

Terug naar de inhoud