Eten en drinken - Málaga info

Ga naar de inhoud

Eten en drinken


Visrestaurants in Pedregalejo

Pedregalejo is de oude visserswijk van Málaga en ligt aan de oostzijde van de stad (op ongeveer een uurtje lopen langs de zee, of met buslijn 11 te bereiken). Hier bevinden zich tal van visrestaurants die de traditionele gefrituurde visgerechten serveren.

Een aantal gerechten om te onthouden:

  • Boquerones fritos: gefrituurde ansjovisjes

  • Espeto de sardinas: spies van sardientjes geroosterd in de bootjes op het strand

  • Calamares: inktvisringen

  • Calamaritos: kleine gefrituurde inktvisjes

  • Almejas: schelpjes


Restaurante Vino Mío

Vino Mío is de perfecte plek om u culinair te laten verwennen! Vino Mío is een gezellig restaurant van een Nederlandse eigenaresse waar u in een ongedwongen sfeer kunt genieten van een heerlijke maaltijd. De internationale menu-kaart biedt meer dan genoeg keuze voor iedereen: van tapas en typisch Spaans tot salades en biefstuk.
Maandagavond t/m donderdagavond zijn er live-optredens, zoals flamenco en jazz. Vino Mío is gevestigd in het centrum van Málaga in Calle Alamos (zijstraat van Plaza de la Merced) en is elke dag geopend van 13.30 tot 1.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website van Vino Mío
Lepanto


Casa de Guardia

Voor een kopje koffie met wat lekkers ga je naar Lepanto. Lepanto bevindt zich in Calle Larios, de luxe winkelstraat van de Málaga. Let op: hier geen Spaanse prijzen, dit is één van de duurdere zaken in Málaga, maar als je een stoel op het terras weet te bemachtigen en heerlijke plek om eens goed rond te kijken.

De oudste bodega van Málaga ligt aan de Alameda Principal: Casa de Guardia. De wijnkelder vindt z'n oorsprong in 1840, en is nu één van de laatst overgebleven in de stad.
Uit vaten worden de Málaga-wijnen geschonken, welke staand aan de bar - eventueel onder het genot van wat gamba's of andere schaaldieren - wordt opgedronken.
De barmannen houden de rekeningen bij door dit met krijt op de bar te schrijven.


Bodega Bar El Pimpi


Parador de Málaga Gibralfaro

De meest bekende en beroemde bar van Málaga, zowel bij Spanjaarden als bij toeristen.
El Pimpi is de hele dag op, tot in de kleine uurtjes. Ook als je niks wilt eten of drinken, is het zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. De ingang bevindt zich aan de Calle Granada, de achter-ingang bij het Teatro Romano.
De ideale plek om even bij te komen van de indrukken van de stad en lekker te relaxen met een Málaga-wijntje en Jamon Serrano.

Boven op de berg van Gibralfaro ligt het Parador hotel van Málaga. Het uitzicht over de stad, de haven en de Middellandse zee is prachtig.
Op het terras van de Parador is het heerlijk rustig, een groot contrast met de drukte van de stad.


Tips?
Leuke bar of goed restaurant ontdekt?
Geef het door!

Terug naar de inhoud