Calle Larios - Málaga info

Ga naar de inhoud

Calle Larios

Toeristisch


Calle Larios

Calle Larios ligt tussen Plaza de la Constitución en de Alameda Principal. Calle Larios is dé winkelstraat van Málaga. Naast winkels van de bekende ketens, zijn er straatartiesten, zoals levende standbeelden en muzikanten te vinden.

In het kader van het programma "Kunst in de straat" zijn er regelmatig kunstwerken te bewonderen op straat, in Calle Larios.


Plaza de la Constitución

Oorspronkelijk was Plaza de la Constitución het centrale plein van de stad. In 1812 kreeg het plein de naam Plaza de la Constitución.

Tot aan de 15e eeuw was dit plein het historische hart van de stad. Daarna is het het publieke en politieke centrum geworden, tot op de dag van vandaag. Alle belangrijke politieke gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld demonstraties, hebben plaats op dit plein.

Tot 1869 waren de belangrijkste gebouwen van de stad aan dit plein gevestigd, zoals het stadhuis, het gerecht en de gevangenis.

In het straatwerk van het plein liggen een aantal afdrukken van de voorpagina's van de kranten van de dag dat de grondwet van Spanje aangenomen is: 6 december 1978.

Terug naar de inhoud