Alcazaba & Gibralfaro - Málaga info

Ga naar de inhoud

Alcazaba & Gibralfaro

Toeristisch


Alcazaba

Hier woonden de voormalig Arabisch gouverneurs van Málaga. Een drievoudig ommuurd complex, opgetrokken onder de Nasriden in de stijl van het Alhambra. Eens was dit de machtigste citadel van Islamitisch Spanje. Er is de laatste jaren veel werk besteed aan de restauratie van het complex, zo krijgt men een goede indruk van hoe het er eens uit heeft gezien. Het archeologisch museum is binnen de muren van het Alcazaba gevestigd.


Gibralfaro

Ooit stond hier een vuurtoren (Fenisisch: faro), Gibralfaro betekent dan ook "berg van de vuurtoren". Het Moorse bouwwerk uit de 14de eeuw bood plaats aan woon- en opslagruimtes, bronnen, baden en een moskee. Veel van het complex is niet goed bewaard gebleven, maar een verkenning is de moeite waard.
Zeker omdat via de top van de berg de toegang naar het Parador hotel te bereiken is. Een wandeling naar boven geeft een prachtig uitzicht over de stad.

 


Teatro Romano

Het romeins theater ligt aan de voet van het Alcazaba.

Het theater is gebouwd in de 1e eeuw voor Chr, en werd pas in de 3e eeuw voor het eerst gebruikt.

Het theater is in 1951 ontdekt. Tot op de dag van vandaag vinden opgravingen en werkzaamheden plaats. Het theater is gratis te bezoeken, alles is te zien vanaf de straat.

Terug naar de inhoud